Kdaj objavljati na Facebook-u?

  • Datum objave
  • Objavila
  • Komentarji so izklopljeni za Kdaj objavljati na Facebook-u?

Pa najprej uporabimo tako imenovano “kmečko logiko”. Brez zakompliciranih, spreminjajočih, nepreverjenih informacij o tem, kako dejansko algoritmi delujejo…

Pomislite, katere objave se prikažejo vam, ko pridete na Facebook in pogledate “news feed” ( to je tisto, ko lahko neumorno slajdate po telefončku in temu ni in ni konca). 

Ampak prej kot slej pridete do objave, ki ste jo že videli. Nakar osvežite stran ali Facebook zapustite in se ponovno kasneje vrnete. Na vrhu bodo nove objave, vendar po določenem številu se pojavijo spet tiste, ki ste jih že videli. Je tako?

 

To lahko pomeni dvoje:

  1. Da se je objava, ki ste jo že videli ponovno pokazala zato, ker je nanjo nekdo odreagiral (like,komentar, deljenje) in vi tej objavi sledite.
  2. Zmanjkalo je svežih objav, gledate tiste, ki ste jih že videli. Objave se začnejo ponavljati.

Več stranem in ljudem ko sledite, več objav boste imeli na razpolago. In ob tem naj še poudarim, da se ne jeziti, kakšne objave vam prikazuje Facebook, saj vam prikazuje le tiste, za katere ste predhodno sami izkazali interes 🙂 s komentarjem, lajkom ali deljenjem.

 

V praksi to pomeni (na mojem primeru)...

Jaz imam cca. 5.000 prijateljev, tolikim tudi sledim in veliko strani polajkam, kar pomeni, da sledim tudi njihovim objavam. Če se po navadi priklopim na Facebook ob 8-ih zvečer, je skoraj nemogoče, da bi pregledala vse objave za nazaj, razen, če skrolam kakšne 2-3 ure…

Torej, če želite, da jaz vidim vašo objavo, je najpametneje, da objavite okrog 8-ih in vaša novica bo na vrhu mojega “news feed-a”. Seveda to ni edini kriterij, ki določa ali bom videla vašo objavo ali ne. Ampak o tem v drugem članku…

Naj poenostavim…

Objavo objavite takrat, ko so vaši sledilci aktivni!

Ni nujno, da so vsi aktivni na Facebook-u ob istih urah. Starejša populacija zagotovo zvečer raje gleda televizijo, mlade mamice imajo verjetno svoj ritem in če iščete podjetnike… No, verjetno ste dobili sliko. Vsej kakor je dobro vedeti, komu je objava namenjena in kdaj so ti uporabniki aktivni na Facebook-u.